08.04.2014

ALERGIE NÁS TRÁPÍ ČÍM DÁL VÍCE Bojovat s nimi se dá i důkladným úklidem

Podle statistických údajů trpí alergickým onemocněním necelých 24 procent dospívající populace. Za poslední tři dekády se počet postižených zdvojnásobil na 2,5 milionu lidí. Bojovat s alergiemi můžeme nejen pomocí léků, ale také důkladným úklidem - například vysáváním a čištěním matrací. Důležitá je také volba kvalitního certifikovaného vysavače vybaveného HEPA filtračním sáčkem. Úklidový systém VORWERK Kobold VK150 je díky certifikaci TÜV Nord: „Vhodný pro alergiky“ ideálním pomocníkem pro rodiny, kde některý ze členů trpí alergiemi.

Podle alergoložky MUDr. Ireny Krčmové, CSc. z Ústavu klinické imunologie a alergologie fakultní nemocnice v Hradci Králové provází alergie lidstvo již tisíce let. Za alergen můžeme považovat látku obvykle bílkovinné povahy, na kterou náš imunitní systém reaguje přecitlivěle. „Náš obranný imunitní systém tedy reaguje na něco, co je běžné a pro organizmus obvykle neškodné,“ uvádí doktorka Krčmová.

Děti dnes tráví většinu času v interiéru, proto se u nich objevuje ve větší míře senzibilita na alergeny z domácího prostředí. „Roztoči trápí naše děti mnohem více než pyly, a pokud mají v rodině domácího mazlíčka, často se přidružuje i alergická vazba na živočišné alergeny,“ doplňuje doktorka Krčmová.

Koberce a matrace v postelích jsou místem, kde se snadno a úspěšně vyskytuje špína, šupinky kůže, nečistoty a alergeny, pocházející z výkalů roztočů. Právě na tyto oblasti je potřeba se při úklidu zaměřit. Elektrický rotační kartáč s vyklepávací funkcí Kobold EB370 na koberce a matrace spolu s vysavačem Kobold VK150 představuje jedinečnou kombinaci úklidového systému VORWERK Kobold. Díky vibracím elektrického rotačního kartáče důkladně vyklepete matrace až do hloubky 11 cm. Ve spojení se speciálním čistícím sněhem na matrace Kobold Lavenia se rotační kartáč stává skvělým pomocníkem pro tzv. "domácí praní" matrací unikátní suchou cestou.

Podle doktorky Krčmové bychom se při důkladném a pravidelném úklidu měli zajímat také o to, čím uklízíme, zda je náš vysavač vybaven HEPA filtrem (high efficiency particulate air filter). „Pokud je z tkaniny HEPA filtru zhotoven celý sběrný sáček, je ochrana proti kontaktu s alergeny mnohonásobně vyšší.“
Na rozdíl od HEPA filtrů totiž nehrozí při výměně sáčku rozvíření alergenů zpět do domácnosti. Takovýto hermeticky uzavřený typ sáčku je naprostým standardem u všech typů úklidového systému VORWERK Kobold VK150.

Více o úklidovém systému VK150 a široké paletě nástavců pro úklid domácnosti od podlahy až ke stropu se dozvíte na www.vorwerk.cz nebo na bezplatné Zelené lince 800 168 987, kde si můžete objednat i nezávazné předvedení.

Nyní máte navíc jedinečnou možnost stát se členy Zákaznického klubu Vorwerk, který všem svým členům nabízí nespočet výhod, a to ani pro začátek nemusíte být šťastným majitelem produktů Vorwerk. Předregistrace do zákaznického klubu Vorwerk právě probíhá na www.vorwerkclub.cz.

O společnosti VORWERK a divizi Kobold
Společnost Vorwerk je rodinná německo-švýcarská společnost, založená v roce 1883. Od počátku má své sídlo v německém Wuppertalu, s rozšířením prodeje do zahraničí pak přibyla mezinárodní centrála ve švýcarském Wollerau. Hlavní činností skupiny je výroba a přímý prodej domácích spotřebičů (vysavače Kobold a varné kuchyňské roboty Thermomix), prémiové kosmetiky (Jaffra), koberců (Vorwerk Teppich) a úpraven vody (Lux Asia) po celém světě. Výroba vysavačů v divizi Kobold byla zahájena v roce 1929 a dnes tato divize patří k předním světovým poskytovatelům řešení pro kvalitní a hloubkový úklid v domácnostech. Všechny výrobky Kobold jsou vyvíjeny v sídle společnosti v německém Wuppertalu, kde také probíhá z velké části jejich výroba. Celkově pracuje ve společnosti Vorwerk 34 000 lidí po celém světě a spolupracuje s ní více než 606 000 obchodních zástupců. Vorwerk působí v 76 zemích světa a v roce 2012 měl obchodní objem 2,99 miliardy eur. Patří mezi 100 nejhodnotnějších značek v Německu. V loňském roce byl vyroben 100 000 000. kus vysavače Kobold. V České republice působí Vorwerk v podobě dceřiné společnosti od roku 1992 a její výrobky si za tuto dobu pořídilo více než 300 000 českých domácností. Pro více informací navštivte www.vorwerk.cz